Kakkupäivä 16.4.

Ensimmäinen kakkupäivä ylitti odotukset monella tavoin! Räntäsadetta oli luvattu, mutta kaunis Helsingin Observatorin kahvilamiljöö kylpi keväisessä auringonpaisteessa ja kukat kukkivat puutarhassa. Oli aivan upeaa nähdä, mitä Muutosmuotoilijat olivat saaneet kurssin järjestelyiden osalta aikaan. Päivä oli viimeisen päälle luksusta. Mahtava aamupala smoothieineen, täytettyine leipineen ja croissanteineen käynnisti päivän upeasti. Samalla, kun kurssilaiset saivat nauttia herkuista lausuimme alkusanat kuohuviinilasien kera!

Kurssi alkoi sokerimassojen ja värien läpikäymisellä, jonka jälkeen aloimme tehdä erilaisia kukkia ja hahmokoristetta laadukkaasti painetut vaihekuvalliset ohjekirjaset apuna. Sokerimassat ja tarvikkeet olivat kaikki ensiluokkaisia ammattilaisvälineitä. Juuri niitä tarvikkeita, joita käytän joka päivä kakkujen koristeluun. Laadukkaista välineistä tulikin paljon kiitosta myös kurssilaisilta ja moni olisi halunnut ostaa tuotteita kotiin mukaan heti kurssin aikana. Monet käyttämistämme tarvikkeista löytyvät Leipurin putiikista.

Lounaspaikkaa ei tarvinnut lähteä etsimään muualta vaan, jotta saimme päivän aikataulusta kaiken hyödyn irti, lounassalaatit katettiin kurssitilaan. Jälkiruokakahvilla maistelimme vielä julkaisemattomia Pandan uutuus-suklaita. Lounaan jälkeen jatkoimme koristeiden maalaamisella sekä kakun kuorruttamisella. Lopuksi kurssilaiset kiinnittivät tekemänsä koristeet upeiksi asetelmiksi kakkujen päälle. Painotin taiteellista värien käyttöä ja voi kyllä, tällä kurssilla tehtiin kakuista oikeasti taidetta! Olen mielettömän innoissani siitä, miten upeita kokonaisuuksia kurssilaisten kakuista syntyi! Pienillä viimeistelykikoilla saadaan koristelu aivan uudelle tasolle!

Lopuksi nautiskelimme vielä vadelma-mansikka-valkosuklaakakkua kahvin kanssa ja kävimme pikaisesti läpi vinkkejä kakkujen valokuvaamiseen. Kurssilaiset saivat mukaansa Pandan uutuustuotepaketin, diplomit ja tietenkin tekemänsä kakut. Kiitos tuhannesti kaikille osallistujille!

Jo kurssin aikana kurssilaisilta tuli toiveita seuraavasta kurssipäivästä, joten ilman muuta laitetaan uusi kurssi vireille! Pysykää siis kuulolla ja laittakaa myös toiveita seuraavien kurssien aiheista ja paikkakunnista 🙂

Aurinkoisin terveisin <3

Emma